Germania: Acordul privind migraţia, pe agenda discuţiilor cancelarului cu liderii partidelor din coaliţie, dar şi cu premierul ungar
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Germania: Acordul privind migraţia, pe agenda discuţiilor cancelarului cu liderii partidelor din coaliţie, dar şi cu premierul ungar

Cancelarul german Angela Merkel se va întâlni joi cu liderii celor trei partide care formează coaliţia sa de guvernare pentru discuţii cu mize mari privind proiectul de acord pe tema migraţiei la care a ajuns în această săptămână cu ministrul său de interne Horst Seehoffer, relatează agenţia dpa.

Acordul face apel la înfiinţarea unor aşa-numite centre de tranzit în apropiere de graniţa sudică a Germaniei pentru cazarea unor grupuri de solicitanţi de azil, sub supravegherea poliţiei, în timp ce este verificat statutul lor, notează agerpres.ro.

Partidul Social-Democrat (SPD), partener din coaliţia de guvernare împreună cu blocul conservator CDU-CSU (Uniunea Creştin-Democrată şi ramura sa bavareză, Uniunea Creştin-Socială), trebuie însă să convină asupra problemei centrelor de tranzit şi au făcut cunoscut că nu vor accepta centre cu regim închis.

Potrivit unor surse guvernamentale, se aşteaptă ca liderii de partid să ajungă totuşi la un compromis.

În afară de disputele interne, cancelarul Merkel trebuie de asemenea să ajungă la înţelegeri cu ţări din UE care vor fi afectate de noua politică.

Premierul ungar Viktor Orban, unul dintre cei mai aprigi critici ai deciziei cancelarului de a menţine deschise graniţele Germaniei, este la Berlin joi pentru convorbiri cu Angela Merkel.

Horst Seehofer, ministru de interne şi şeful CSU, se întâlneşte între timp cu cancelarul austriac Sebastian Kurz pentru a negocia un acord în baza căruia Austria să-i primească înapoi pe migranţii care nu pot intra în Germania.
Similare
RECOMANDĂRI