Georgia a rămas fără premier. De ce şi-a dat demisia Mamuka Bakhtadze
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Georgia a rămas fără premier. De ce şi-a dat demisia Mamuka Bakhtadze

Premierul georgian Mamuka Bakhtadze şi-a anunţat luni, pe Facebook, demisia la puţin mai mult de un an de la preluarea funcţiei, declarând că şi-a îndeplinit obiectivele stabilite iniţial, potrivit Mediafax.

„A fost creat, implementat un cadru de dezvoltare strategic şi, ca atare, am decis să-mi dau demisia, deoarece cred că în acest moment mi-am îndeplinit misiunea”, a anunţat Bakhtadze pe contul său de Facebook.

„Scopul şi mandatul principal al nominalizării mele pentru postul de prim-ministru al Georgiei în 2018 a fost crearea şi implementarea unui cadru de dezvoltare strategică pentru ţară, care să asigure realizarea obiectivelor noastre de stat în următorii ani şi să devină un Ghid de dezvoltare a ţării”, a adăugat el.

Fost om de afaceri şi ministru al Finanţelor, în vârstă de 37 de ani, a fost ales ca prim-ministru de către parlamentarii în iunie 2018, luându-şi angajament de a adopta reforme liberale şi de a conduce în continuare ţara din Caucazul de Sud pe calea către aderarea la Uniunea Europeană şi la NATO, după cum a declarat acesta la preluarea funcţiei de perim-ministru: „O sarcină crucială a politicii externe a Georgiei şi este vital pentru securitatea şi dezvoltarea stabilă a ţării”, scrie Radio Europa Liberă.

Fosta republică sovietică a încercat să construiască legături cu Occidentul, mişcare care a înfuriat Moscova, cu care Tbilisi a pierdut un război scurt, dar sângeros în 2008, în regiunile separatiste Abhazia şi Osetia de Sud.

Similare
RECOMANDĂRI