Gaza: Kuweitul cere o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU
Sursa foto:News.ro Vizualizari:

Gaza: Kuweitul cere o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU

Kuweitul a cerut organizarea, marţi dimineaţa, a unei reuniuni publice a Consiliului de Securitate asupra situaţiei din Orientul Mijlociu, după uciderea a zeci de palestinieni de către militari israelieni, a anunţat luni misiunea diplomatică a acestei ţări la ONU, transmite AFP.

"Condamnăm ceea ce s-a petrecut. Va exista o reacţie din partea noastră", afirmase cu puţin timp înainte Mansour al-Otaibi, ambasadorul la ONU al Kuweitului, stat care ocupă un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite.

Potrivit omologului său palestinian la ONU, Riyad Mansour, tirurile israeliene în Fâşia Gaza au ucis, printre zeci de civili, "opt copii sub 16 ani". "Peste 2.000 de palestinieni au fost răniţi", a adăugat acesta, într-o conferinţă de presă.

Ambasadorul palestinian a mai arătat că aşteaptă de la Consiliul de Securitate ca acest organism să-şi "asume responsabilitatea de a opri acest masacru, a-l condamna şi a-i aduce pe cei vinovaţi în faţa justiţiei".

Noile decese în rândul palestinienilor au făcut ca ziua de luni să devină cea mai sângeroasă a conflictului israeliano-palestinian de la războiul din vara anului 2014 în enclava palestiniană, aminteşte AFP. 
Similare