Franţa: Guvernul dezvoltă o aplicaţie de mesagerie criptată pentru a contracara riscurile de spionaj extern
Sursa foto:Playtech Vizualizari:

Franţa: Guvernul dezvoltă o aplicaţie de mesagerie criptată pentru a contracara riscurile de spionaj extern

Guvernul francez construieşte un serviciu propriu de mesagerie criptată din cauza temerilor că entităţi străine ar putea spiona conversaţii purtate între oficiali de la vârful statului, a indicat luni Ministerul pentru Societatea Digitală.

În jur de 20 de oficiali şi funcţionari civili de rang înalt testează noua aplicaţie, cu scopul ca folosirea sa să devină obligatorie pentru toţi membrii guvernului începând din vară, a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului, potrivit Agerpres.

'Trebuie să găsim o cale de a avea un serviciu de mesagerie care nu este criptat de Statele Unite sau de Rusia. Începi să te gândeşti la potenţialele încălcări de securitate care pot surveni, după cum am văzut cu Facebook, aşa încât ar trebui să preluăm iniţativa', a explicat ea.

Aplicaţia guvernului francez a fost dezvoltată pe baza unui cod cu utilizare gratuită disponibil pe internet şi ar putea, în cele din urmă, să fie pusă la dispoziţia tuturor cetăţenilor, a menţionat purtătoarea de cuvânt, care a refuzat să precizeze denumirile codurilor sau serviciului de mesagerie.
Similare
RECOMANDĂRI