FOTO. Mii de oameni au protestat la Moscova, dar şi în alte oraşe din Rusia faţă de restricţiile de internet
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Mii de oameni au protestat la Moscova, dar şi în alte oraşe din Rusia faţă de restricţiile de internet

Mii de persoane au ieşit în stradă duminică în Moscova, dar şi în alte două oraşe din Rusia pentru a protesta faţă de restricţiile stricte de internet, în unul dintre cele mai mari proteste din capitala rusă din ultimii ani, relatează Reuters.

Deputaţii au adoptat luna trecută o lege care prevede un control mai mare asupra internetului, despre care spun ei, previne amestecul străinilor în afacerile interne ale Rusiei. Unele dintre trusturile de presă din Rusia au legat aceste restricţii de o „cortină de fier” online, iar criticii spun că aceste restricţii pot fi folosite pentru a înăbuşi disidenţii.

Oamenii s-au adunat pe o stradă din Moscova, au ţinut discursuri pe o scenă şi au scandat sloganuri precum „Jos mâinile de pe internet” şi „Nu izolării, încetaţi spargerea internetului rus”.


Protestul a adunat apoximativ 15.300 de persoane, potrivit unui ONG, însă poliţia spune că numărul protetatarilor este de 6.500.

„Dacă nu facem nimic, lucrurile se vor înrăutăţi. Autorităţile îşi vor urma calea până când nu va mai fi cale de întoarcere”, a spus Dmitri, un protestatar în vârstă de 28 de ani.

Activiştii opoziţiei ruse au scris pe Twitter că poliţia a reţinut 15 persoane la protestul din Moscova, confiscându-le bannerele. Poliţia nu a anunţat încă dacă ar fi reţinut pe cineva.

Proteste au mai fost şi în Sankt Petersburg şi Voronej.

Rusia a încercat în ultimii ani să reducă libertăţile pe internet blocând accesul pe anumite site-uri şi pe serviciile de mesagerie, precum Telegram.


Această lege face parte din campania oficialilor de a creşte suveranitatea Rusiei asupra segmentului de internet.Sursa: 
AP


Sursa: AP : Ofiţerii de poliţie au reţinut un manifestant al protestului din Moscova.Sursa: EPA


Sursa: 
AFP

Similare
RECOMANDĂRI