Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fenomene meteo extreme în Europa. Inundaţii în Germania, tornadă în Polonia

Inundaţii în Germania, unde un front atmosferic numit Axel, a provocat ploi torenţiale în mai multe landuri. În Hessa şi Renania de Nord-Westfalia au fost înregistrate cantităţi de precipitaţii record: 50 de litri pe metru pătrat în doar 6 ore. Sud-estul Poloniei a fost lovit de o tornadă violentă.

În mai multe regiuni din Bavaria meteorologii spun că au căzut până la 70 de litri de apa pe metrul pătrat în numai 24 de ore. De altfel ei au emis o avertizare de furtuni care vizează sud-estul Germaniei. Mai multe şosele şi linii de cale ferată sunt inundate aşa că autorităţile au restricţionat circulaţia inclusiv pe rute, de obicei, foarte aglomerate.

Imaginile surprinse de pe un podeţ dintr-o localitate din Renania de Nord arată cât de violentă a fost una dintre viituri.

Clipul a atras atenţia organizaţiilor pentru protecţia animalelor care au atras atenţia că în asemenea situaţii animalele sunt vulnerabile şi au nevoie de ajutor.

Prognozele nu sunt deloc încurajatoare; meteorologii estimează că vor cădea până la 180 de litri de apă pe metrul pătrat în următoarele 24 de ore.

O tornadă a lovit Polonia lăsând în urma ei pagube de sute de mii de euro.

140 de ferme au fost devastate de tornadă. Localnicii din sud- estul Poloniei spun că nu au mai văzut asa ceva. Furtuna a început din senin, în câteva secunde fuiorul matura deja tot ce îi ieşea în cale.

Din fericire, nu au fost semnalate decât pagube materiale, majoritatea acoperite de asigurari.

Similare
RECOMANDĂRI