Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fenomene extreme: în Japonia sunt cele mai grave inundaţii din ultimii 35 de ani, în California oamenii fug din calea focului

Peste o sută de oameni au murit în cele mai grave inundaţii din Japonia din ultimii 35 de ani. Ploaia din vestul arhipelagului s-a oprit, dar nu şi problemele. Sunt căutaţi cei dispăruţi în cartierele acoperite de noroi, iar apoi trebuie evaluate pagubele extinse.

O viitură extrem de puternică a avut asupra unei regiuni din vestul ţării efectul devastator al unui tsunami. Deşi ploaia a stat, a apărut şi soarele, totul este sub ape.

Sunt peste 80 de persoane date dispărute. Salvatorii caută printre ruine zi şi noapte şi e o luptă contra cronometru. Cei care au scăpat teferi s-au refugiat în centrele de primire organizate în şcoli.

Din cauza ploilor diluviene s-a produs şi tragedia din nord-vestul Turciei, unde un tren a deraiat duminică seara pe fondul alunecărilor de teren provocate de ploile diluviene.

La celălalt pol, în California, Statele Unite, oamenii fug din calea focului. Sute de hectare ard, iar intervenţia pompierilor este extrem de dificilă din cauza temperaturilor extrem de ridicate şi a vântului care face ca incendiul să se extindă rapid.

Similare
RECOMANDĂRI