Exploziile din portul din Beirut: Doi cetăţeni ruşi şi unul portughez, incluşi de Interpol în lista persoanelor date în căutare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Exploziile din portul din Beirut: Doi cetăţeni ruşi şi unul portughez, incluşi de Interpol în lista persoanelor date în căutare

Interpol a inclus pe lista persoanelor date în căutare internaţională  doi cetăţeni ruşi şi unul portughez în legătură cu exploziile de anul trecut în portul Beirut, care au ucis aproximativ 200 de persoane, a informat marţi Associated Press.

La cererea procurorului general libanez, agenţia a emis „notificări roşii” proprietarului şi căpitanului navei Rhosus, care a adus 2.275 tone de azotat de amoniu în port în 2013. În 2014, azotatul de amoniu a fost descărcat de pe o navă într-un depozit într-un port libanez.

Interpol nu numeşte persoanele incluse în listă, dar presa libaneză susţine că este vorba despre fostul căpitan al navei Boris Prokoshev şi de proprietarul navei de marfă Igor Grechushkin, un om de afaceri rus care locuieşte în Cipru. Grechushkin a cumpărat nava în 2012, notează agenţia. În plus, notificarea se aplică portughezului Jorge Manuel Neto Moreira, care este implicat în comerţul cu nitraţi; în 2014, el a inspectat un transport de azotat de amoniu.
Similare
RECOMANDĂRI