Exerciţiu militar fără precedent al SUA în Marea Neagră
Vizualizari:

Exerciţiu militar fără precedent al SUA în Marea Neagră

După ce au participat la recent încheiatele exerciţii internaţionale “Breeze 2020” şi “Sea Breeze 2020”, forţele americane dislocate în Europa au surprins pe 2 august prin desfăşurarea unui exerciţiu fără precedent în Marea Neagră.

Activităţile au avut loc în apele internaţionale şi în spaţiul aerian internaţional din zona Mării Negre şi au urmărit antrenarea forţelor americane în desfăşurarea acţiunilor întrunite pe timpul operaţiilor aeronavale, scrie defenseromania.ro.

Potrivit informaţiilor făcute publice de Comandamentul Flotei a 6-a americane, la exerciţiu au participat: distrugătorul Clasa Arleigh Burke USS Porter (DDG 78), o aeronavă de patrulare maritimă P-8A Poseidon din Escadrila de Patrulare VP-47, patru avioane de atac F-16 Falcon din Aripa 31 Aviaţie de luptă dislocată la Baza Aeriană Aviano din Italia, aeronave-cisternă KC-135 Stratotanker din Aripa 100 Realimentare Aeriană de la Baza Aeriană Mildenhall din Anglia şi o dronă MQ-9 Reaper, alocată Bazei Aeriene Miroslawiec din Polonia.

Datele şi imaginile postate de utilizatori cu experienţă în domeniu relevă faptul că la activitate au fost prezente trei aeronave-cisternă KC-135 Stratotanker, două decolate de la Baza militară Rota din Spania, iar unul de la Baza Aeriană Mildenhall din Anglia.

„Întrucât peste 90 la sută din economia globală şi volumul comunicaţiilor digitale tranzitează oceanele lumii, protejarea domeniului maritim nu a fost niciodată mai importantă”, a declarat comandantul Flotei a 6-a a SUA, viceamiral Gene Black.

„Integrarea cu Forţa Aeriană a SUA în timpul acestei misiuni de antrenare ne-a permis să realizăm o pregătire realistă şi relevantă pentru a consolida răspunsul american pe mare în regiunea Mării Negre”, a mai declarat viceamiralul G. Black.

O declaraţie asemănătoare a făcut şi comandantul distrugătorului Porter, comandor Craig Trent: ,,Scopul acestui antrenament a fost să exercităm comanda şi controlul într-un mediu de formare comună cu fraţii şi surorile noastre din Forţele Aeriene ale SUA, pentru a ne perfecţiona competenţele tactice, iar echipajul lui Porter exact asta a făcut”. „Această formare ne-a permis să continuăm să ne bazăm pe capacitatea noastră combinată de a răspunde rapid şi eficient la orice ameninţări din mediul maritim complex”, a mai precizat comandantul distrugătorului american.

Flota a 6-a a SUA, cu sediul central în Napoli, Italia, desfăşoară o gamă largă de operaţii navale, întrunite sau comune cu parteneri şi aliaţi, pentru a promova interesele naţionale ale SUA şi securitatea şi stabilitatea în Europa şi Africa. Cu toate acestea, atrage atenţia caracterul neaşteptat al exerciţiului, desfăşurat exclusiv cu forţe şi mijloace americane, precum şi semnificaţiile acestuia în contextul în care Federaţia Rusă tocmai a încheiat o serie de exerciţii militare de amploare şi se pregăteşte de altele pentru a arăta că deţine controlul militar absolut în Marea Neagră.


 

Similare
RECOMANDĂRI