Execuţie controversată în SUA. Condamnata primise o amânare cu doar câteva ore înainte. Crima înfiorătoare comisă de Lisa Montgomery
Vizualizari:

Execuţie controversată în SUA. Condamnata primise o amânare cu doar câteva ore înainte. Crima înfiorătoare comisă de Lisa Montgomery

Deţinuta condamnată la moarte în SUA, Lisa Montgomery, a fost executată, marţi, după 16 ani de la crima comisă, relatează BBC. Ea este singura femeie executată de guvernul federal american în ultimii 70 de ani.

Lui Montgomery i-a fost făcută injecţia letală la închisoarea în care era încarcerată în Terre Haute, în statul Indiana. Cu puţin timp în urmă, execuţia fusese oprită de un judecător care a spus că trebuie mai întâi să aibă loc o audiere privind starea psihică a deţinutei, scrie Digi.24.

Curtea Supremă a Statelor Unite a respins, însă, această amânare, iar autorităţile au aplicat condamnarea cu moartea.

Lisa Montgomery a strangulat o femeie însărcinată, i-a tăiat pântecul şi apoi i-a răpit fătul. Crima a avut loc în 2004, iar victima sa în vârstă de 23 de ani a murit din cauza hemoragiei masive.

Cazul a atras atenţia publicului şi o mulţime de controverse pentru că avocaţii femeii au argumentat că ea era bolnavă psihic şi că a suferit abuzuri serioase în copilărie. Argumentul lor final a fost că femeia nu poate fi executată pentru că a fost născută cu leziuni cerebrale şi este bolnavă psihic. Ei mai spun că la momentul comiterii crimei, Montgomery suferea de psihoză şi nu mai făcea legătură cu realitea. Opinia este împărtăşită şi de organizaţii pentru drepturile omului.

Execuţia a fost amânată de două ori anterior – prima oară din cauza pandemiei de coronavirus, iar a doua oară de un judecător.
Similare
RECOMANDĂRI