VIDEO. Evacuări în masă în Bel-Air, cartierul miliardarilor din Los Angeles ameninţat de flăcări
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Evacuări în masă în Bel-Air, cartierul miliardarilor din Los Angeles ameninţat de flăcări

Incendiile care fac de câteva zile ravagii în California au ajuns la porţile cartierului miliardarilor din Los Angeles. Poliţiştii au bătut din poartă în poartă în Bel-Air, unde locuiesc miliardari precum starul pop Beyonce, antreprenorul Elon Musk şi magnatul media Rupert Murdoch, pentru a se sigura că nimeni nu rămâne în zona rezidenţială ameninţată de flăcări, relatează AFP.

"Evacuăm strada, trebuie să plecaţi!", strigă un poliţist într-o portavoce în mijlocul vacarmului elicopterelor şi avioanelor anti-incendiu. Flăcările "sunt la capătul străzii", a adăugat unul dintre colegii săi. Pentru a se asigura că nimeni nu rămâne în Bel-Air, poliţiştii bat din poartă în poartă.

Locuinţele luxoase care valorează uneori zeci de milioane de dolari — replici ale unor castele toscane, palate minimaliste sau case rustice — erau ameninţate miercuri de un incendiu care a devorat deja 200 de hectare în mai puţin de 24 de ore, supranumit Skirball. Cel puţin patru locuinţe sunt deja cenuşă, iar cea a lui Rupert Murdoch, cu o plantaţie de viţă de vie, este înconjurată de flăcări.

Regiunea Los Angeles este afectată de luni seară de mai multe incendii, printre care şi cel denumit Thomas din comitatul Ventura, la 45 de minute de megalopolisul californian, pe coasta Pacificului. Acesta a provocat deja decesul unei persoane şi a devorat 36.000 de hectare de vegetaţie şi 150 de locuinţe.

"Condiţiile sunt cele mai rele din ultimii 20 de ani din cauza umidităţii scăzute şi a vântului", care a suflat în timpul nopţii "cu 80 km/h şi cu rafale de peste 100 km/h", a explicat căpitanul Anthony Valdez.

În zori, incendiul aşa-numit Skirball, care ameninţă şi muzeul Getty Center şi tablourile sale, "avansa la fel de repede ca o maşină pe autostradă", cu flăcări de peste zece metri, povesteşte căpitanul Valdez.

În punctul de vârf al incendiului, batalionul său "a doborât uşa unei case şi ne-am închis acolo aşteptând ca focul să treacă de noi". El le-a arătat ziariştilor ruinele a două case complet carbonizate pe colinele de la capătul Moraga Lane.

Ultimul incendiu din Bel-Air, din 1961, a fost devastator. Nu mai puţin de 500 de locuinţe au fost distruse, ceea ce a dus la o revizuire a codului anti-incendiu al oraşului.

Similare