Efectuarea instruirii practice a viitorilor şoferi pe itinerare necoordonate cu poliţia va fi sancţionată cu amendă
Vizualizari:

Efectuarea instruirii practice a viitorilor şoferi pe itinerare necoordonate cu poliţia va fi sancţionată cu amendă

Încălcarea regulilor de efectuare a instruirii practice a candidaţilor în conducători de autovehicule pe drumurile publice va fi sancţionată contravenţional. Măsura este prevăzută într-un proiect de modificare consolidată a Codului contravenţional, prezentat de Ministerul Justiţiei pentru consultări publice.

Mai exact, ministerul propune completarea Codului Contravenţional cu un nou arrticol, care va stabili: ”Articolul. 2312. Încălcarea regulilor de efectuare a instruirii practice a candidaţilor în conducători de autovehicule pe drumurile publice, scrie Bizlaw.

(1) Efectuarea instruirii practice a candidaţilor în conducători de autovehicule pe terenuri care nu corespund condiţiilor stabilite de Legea nr. 131/2007 privind siguranţa traficului rutier sau pe drumurile publice pe itinerare nedeclarate în dosarul de notificare sau pe itinerarele necoordonate cu poliţia se sancţionează cu amendă de la 20 la 25 unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 35 la 50 unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.

(2) Efectuarea instruirii practice de către o persoană care nu este atestată profesional pentru a desfăşura această activitate se sancţionează cu amendă de la 30 la 40 unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 50 la 70 unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.”

Potrivit legii, privind siguranţa traficului rutier terenurile de instruire în conducerea mijloacelor de transport trebuie să corespundă rigorilor stabilite de anexa legii menţionate. De asemenea, fiecare itinerar pentru efectuarea instruirii practice a conducătorilor de autovehicule trebuie să fie coordonat în prealabil de poliţie.

Similare
RECOMANDĂRI