E alertă roşie în sudul Italiei, după o furtună care a făcut victime şi pagube materiale uriaşe
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

E alertă roşie în sudul Italiei, după o furtună care a făcut victime şi pagube materiale uriaşe

E alertă roşie în sudul Italiei, după o furtună care a făcut victime şi pagube materiale uriaşe. Au murit cel puţin doi oameni, dar există multe persoane dispărute. Şi încă nu a trecut ce a fost mai rău, avertizează meteorologii.

Străzile oraşului sicilian Catania sunt transformate în râuri, iar piaţa centrală a devenit un adevărat lac.

Oamenii au murit în maşini blocate pe drumuri.

Apa a năvălit pe toate drumurile şi probabil victimele cuprinse de panică au ieşit din maşină, deşi ar fi trebuit să rămână acolo. Şi au fost înghiţite de furia apelor, a precizat Salvo Cocina, şeful Protecţiei civile din Sicilia.

Echipele de intervenţie îi caută acum pe cei declaraţi dispăruţi. În mai toată Sicilia şi Calabria, sunt pene frecvente de electricitate, apa a intrat în clădiri, şcolile au fost închise, drumurile blocate.

Sunt efectele unui rar ciclon mediteraneean, asemănător celor tropicale, care, pe lângă distrugerile masive, a provocat şi o creştere a temperaturii apei mării cu 8 grade peste valoarea medie multianuală înregistrată în această perioadă a anului.

Meteorologii se aşteaptă ca furtuna să ajungă la intensitatea maximă în următoarele două zile. Dar ploile se vor opri abia la sfârşitul săptămânii.

Furtuna ciclonică apărută în regiune - spun oamenii de ştiinţă - e încă o dovadă că schimbările climatice provocate de activitatea umană fac evenimentele meteorologice extreme mai frecvente şi chiar mai intense.

 
Similare
RECOMANDĂRI