Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Două femei din R. Moldova, reţinute în SUA în timpul protestelor de la Capitoliu

Două femei originare din Republica Moldova au fost reţinute de poliţia americană în timpul asaltului asupra Capitoliului. Potrivit unui portal de ştiri din Statele Unite, e vorba de o femeie şi fiica ei, care au fost reţinute pentru pătrundere ilegală în clădirea Congresului american.

Potrivit portalului http://buzzfeednews.com, printre persoanele reţinute în timpul asaltului sunt Kristina Malimon de 28 de ani şi mama sa, Evghenia Malimon de 54 de ani. Pe reţelele sociale, Kristina Malimon îl susţine activ pe preşedintele Donald Trump. E vicepreşedintele organizaţiei de tineret a republicanilor din Oregon. Într-o postare video, tânăra spune că este originară din Republica Moldova.

SSINCRON: KRISTINA MALIMON: Dumneavoastră, probabil, nici nu realizaţi ce înseamnă cu adevărat să nu ai libertatea pe care o are America. M-am născut în Moldova, în estul Europei, fostă republică a Uniunii Sovietice Socialiste. Acolo nu aveai dreptul să crezi în Dumnezeu, în nicio altă putere.

Portalul american mai scrie că femeile vorbesc limba rusă, dar nu sunt dovezi că ar deţine cetăţenia Federaţiei Ruse.
Amintim că miercuri, 6 ianuarie, o mulţime de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al Statelor Unite, Donald Trump, au luat cu asalt clădirea Capitoliului, sediul Congresului SUA. S-a întâmplat în timp ce în interior se validau rezultatele alegerilor prezidenţiale câştigate de democratul Joe Biden.
Cinci persoane, între care un poliţist, au decedat în urma confruntărilor dintre manifestanţi şi oamenii legii.
 
Similare
RECOMANDĂRI