Donald Tusk a fost ales preşedinte al Partidului Popular European
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Donald Tusk a fost ales preşedinte al Partidului Popular European

Partidul Popular European l-a ales astăzi pe fostul preşedinte al Consiliului European, Donald Tusk, drept lider al său, în locul francezului Joseph Daul, scrie Politico. Tusk a fost ales cu 491 de voturi pentru şi 37 împotrivă la congresul partidului din capitala Croaţiei, ceea ce înseamnă că Tusk devine primul est european care a câştigat cârma celei mai mari forţe politice din UE.

"Cu Tusk, vom deschide un nou capitol din istoria PPE", a declarat pentru Politico David McAllister, un europarlamentar german. "Tusk s-a dovedit a fi un constructor de poduri între est şi vest, iar în calitate de fost prim-ministru [al Poloniei] şi preşedinte al Consiliului, are o experienţă imensă şi aştept cu nerăbdare să contureze viitorul celei mai mari familii politice  din Europa”.

„Donald Tusk tocmai a fost ales preşedinte al Partidului Popular European cu 491 de voturi. Vom lucra împreună în perioada următoare pentru o Europă unită şi puternică”, a scris şi eurodeputatul Siegfried Mureşan.

Fost membru al mişcării de solidaritate a Poloniei, Tusk a devenit cel mai îndelungat prim-ministru din Polonia şi a îndeplinit două mandate în calitate de preşedinte al Consiliului European.
 
Similare
RECOMANDĂRI