Donald Trump s-a răzgândit din nou: Joe Biden să probeze că cele 80 de milioane de voturi nu sunt fraudate dacă vrea la Casa Albă
Vizualizari:

Donald Trump s-a răzgândit din nou: Joe Biden să probeze că cele 80 de milioane de voturi nu sunt fraudate dacă vrea la Casa Albă

Donald Trump s-a răzgândit în ce priveşte plecarea de la Casa Albă în situaţia în care Colegiul Electoral, programat să se reunească pe 14 decembrie, îl va alege pe Joe Biden, câştigătorul alegerilor din 3 noiembrie. Trump a scris pe Twitter că „Biden trebuie să dovedească faptul că cele 80 de milioane de voturi ale sale nu au fost obţinute fraudulos dacă vrea să păşească la Casa Albă”.

„Biden poate să intre în Casa Albă ca preşedinte doar dacă poate dovedi că cele 80.000.000 de voturi ridicole ale sale nu au fost obţinute fraudulos sau ilegal. Văzând ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia şi Milwaukee, fraudă masivă,  are o mare şi nerezolvabilă problemă!”, a scris Donald Trump pe Twitter, susţinând din nou aceeaşi teorie a conspiraţiei conform căreia alegerile au fost fraudate, fără să aducă nicio probă în acest sens, scrie Digi24.

Twitter a marcat imediat postarea ca având conţinut fals, înşelător sau controversat.

Anterior, întrebat de reporteri, Donald Trump a spus că va pleca de la Casa Albă dacă Colegiul Electoral îl va alege pe Joe Biden, însă că acest lucru ar fi „o mare eroare” din partea Colegiului. 

Trump a pierdut alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, obţinând doar 232 de voturi electorale, spre deosebire de cele 306 ale lui Biden. În plus, Biden a obţinut peste 80 de milioane de voturi, mai mult decât orice alt candidat din istoria alegerilor prezidenţiale americane şi cu peste 6 milioane mai mult decât preşedintele în exerciţiu. Trump a atins şi el propriile recorduri în acest scrutin - a devenit primul preşedinte american care pierde votul popular de două ori şi primul preşedinte în funcţie din ultimii 28 de ani care nu obţine un al doilea mandat. 

El a refuzat să accepte victoria contracandidatului său şi a continuat să afirme în mod fals că a câştigat alegerile şi să susţină că alegerile au fost fraudate deşi nu există nicio dovadă în acest sens, iar principalele autorităţi americane implicate în alegeri au spus că nu există nicio dovadă sau semn de fraudare a alegerilor. Mai multe contestaţii în justiţie ale lui Trump, în încercarea de a răsturna rezultatul alegerilor în mai multe state-cheie precum Pennsylvania, Michigan, Wisconsin sau Georgia au fost respinse de judecători ca fiind ridicole sau pline de vicii de procedură.

Pennsylvania, Michigan şi Georgia au validat deja victoria lui Biden şi vor trimite electori democraţi în Colegiu. 

Trump a autorizat, totuşi, luni seară, iniţierea procesului de tranziţie către o nouă administraţie.
Similare
RECOMANDĂRI