Donald Trump ordonă stare de urgenţă la Washington. Forţele de ordine, suplimentate înaintea inaugurării preşedintelui Joe Biden
Sursa foto:Digi24 Vizualizari:

Donald Trump ordonă stare de urgenţă la Washington. Forţele de ordine, suplimentate înaintea inaugurării preşedintelui Joe Biden

Preşedintele american Donald Trump a declarat că există o stare de urgenţă în Washington DC şi a ordonat suplimentarea forţelor guvernamentale în Districtul Columbia în vederea ceremoniilor de inaugurare a preşedintelui Joe Biden, a anunţat Casa Albă într-un comunicat. Capitala Statelor Unite se află în stare de urgenţă de pe 6 ianuarie, ziua asaltului susţinătorilor lui Trump asupra Capitoliului.

Donald Trump a semnat luni un ordin care prevede suplimentarea forţelor federale în Districtul Columbia până pe 24 ianuarie, inaugurarea preşedintelui Biden urmând să aibă loc pe 20 ianuarie.

Actul semnat de Donald Trump autorizează Departamentul Securităţii Interne (DHS) şi Agenţia Federală pentru Situaţii de Urgenţă (FEMA) să coordoneze eforturile de înlăturare a efectelor dezastrelor, cu scopul de a ajuta populaţia şi de a asigura asistenţa necesară stării de urgenţă. 

Ordinul are la bază Legea Stafford, care prevede salvarea vieţilor şi protejarea proprietăţii şi a siguranţei şi sănătăţii publice, dar şi reducerea sau preîntâmpinarea ameninţărilor unei catastrofe în Districtul Columbia.

Mai precis, actul autorizează FEMA să identifice, să mobilizeze şi să dispună de echipamentele şi resursele necesare ameliorării impactului stării de urgenţă. 

FBI a avertizat că susţinătorii lui Trump pun la cale „proteste armate” la Capitoliul SUA şi la toate celelalte capitolii din ţară. Protestele ar urma să aibă loc zilele următoare, în perioada rămasă până la ziua în care preşedintele ales, Joe Biden, va fi învestit în funcţie, transmite Business Insider.
Similare
RECOMANDĂRI