Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Donald Trump despre jurnalişti: "Pot să facă numai rău, pentru că propagă ştiri false şi dezgustătoare"

Relaţia tot mai încordată a multor jurnalişti cu preşedintele Donald Trump a ajuns să transforme într-un război al nervilor fiecare conferinţă de presă de la Casa Albă. Purtătoarea de cuvânt a preşedintelui, ea însăşi ţinta atacurilor, a ales să spună unor lucruri pe nume.

Preşedintele Trump s-a dezlănţuit încă o dată împotriva presei, la o întâlnire cu simpatizanţii din Pennsylvania.

Le-a reproşat jurnaliştilor că refuză să îi aprecieze realizările, de exemplu întâlnirile cu liderul nord-coreean sau cu preşedintele rus. În schimb, scriu minciuni, spune preşedintele.

"Ei (jurnaliştii, n.red.) pot să facă numai rău, pentru că propagă falsul, ştiri false şi dezgustătoare.  (…) Oamenii aceia, de acolo, oamenii aceia oribili, îngrozitori...", a spus Donald Trump.

La ultima conferinţă de presă de la Casa Albă, corespondentul CNN Jim Acosta i-a cerut purtătoarei de cuvânt, Sarah Sanders, să declare public că presa nu este "duşmanul poporului", aşa cum a catalogat-o Donald Trump.

A fost întâmpinat, însă, cu un refuz categoric.

Mai mult, Sarah Sanders a vorbit despre nemulţumirile personale pe care le are faţă de presă."În mod repetat, mass media recurge la atacuri personale fără alt motiv decât să stârnească furie. Presa m-a atacat personal de multe ori. Inclusiv reţeaua dvs. (CNN, n.red.) a spus că ar trebui să fiu condamnată pe viaţă, că ar trebui să fiu sufocată", a declarat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Sanders a mai declarat că este probabil primul secretar de presă din istorie care are nevoie de protecţia serviciilor secrete, din cauza atitudinii negative a presei la adresa sa.

Similare
RECOMANDĂRI