Donald Trump cere Băncii Mondiale să nu mai împrumute China
Vizualizari:

Donald Trump cere Băncii Mondiale să nu mai împrumute China

Preşedintele american Donald Trump a cerut Băncii Mondiale să nu mai împrumute China, la o zi după ce instituţia financiară a adoptat un plan de finanţare a Beijingului, trecând peste obiecţiile Washingtonului, transmite Reuters.

Banca Mondială a adoptat joi un plan de susţinere a Chinei prin intermediul unor împrumuturi în valoare de 1-1,5 miliarde de dolari, cu dobânzi scăzute, până în iunie 2025. Planul prevede o scădere treptată a creditării faţă de media ultimulor cinci ani, de 1,8 miliarde de dolari.
 

”De ce împrumută Banca Mondială bani Chinei? Este posibil aşa ceva? China are mullţi bani şi dacă nu au, îi creează. Gata!”, a scris Trump pe Twitter.

”Împrumuturile acordate de Banca Mondială Chinei au scăzut puternic şi vor continua să scadă, în cadrul acordului nostru cu toţi acţionarii, inclusiv cu Statele Unite. Eliminăm împrumuturile pe măsură ce acestea devin mai bogate”, a anunţat Banca Mondială într-un comunicat pe email.

Purtătorii de cuvânt al Casei Albe au refuzat să comenteze.

Banca Mondială a împrumutat Chinei 1,3 miliarde de dolari în anul fiscal 2019 care s-a încheiat pe 30 iunie, sub suma de circa 2,4 miliarde de dolari acordată în anul fiscal 2017.

Scăderea creditelor acordate Chinei nu este suficient de rapidă pentru administraţia Trump, care consideră că Beijingul este prea bogat pentru a beneficia de susţinere internaţională.

Similare
RECOMANDĂRI