Donald Trump către Coreea de Nord: "Nu ne subestimaţi"
Sursa foto:tribuna.ro Vizualizari:

Donald Trump către Coreea de Nord: "Nu ne subestimaţi"

Preşedintele american Donald Trump a adresat la Seul un avertisment "dictaturii crude" de la Phenian, îndemnând-o să nu "subestimeze" niciodată determinarea Statelor Unite şi a aliaţilor acestora, relatează Agerpres.

"Toate naţiunile responsabile trebuie să îşi unească forţele pentru a izola regimul brutal din Coreea de Nord", a declarat Donald Trump de la tribuna Adunării Naţionale sud-coreene.

"Nu puteţi sprijini, nu puteţi aproviziona, nu puteţi accepta", a adăugat el, citând China şi Rusia, doi aliaţi tradiţionali ai Phenianului.

"Nu ne subestimaţi, nu ne puneţi la încercare", a mai spus preşedintele Statelor Unite la adresa Coreei de Nord în faţa parlamentului de la Seul. "Ne vom apăra securitatea comună, prosperitatea noastră comună şi libertatea noastră sfântă", a subliniat Donald Trump.

"Vremea forţei a venit", a mai spus liderul administraţiei de la Casa Albă, într-un discurs deosebit de incisiv care a contrastat cu tonul mult mai reţinut adoptat cu o zi înainte.

Donald Trump a început marţi prima sa vizită oficială în Coreea de Sud, după luni de degradare continuă a situaţiei din Peninsula Coreeană. Cauza o constituie intensificarea programelor militare ale Phenianului, care a realizat în septembrie cel de-al şaselea test nuclear, cel mai puternic de până acum, şi a testat mai multe rachete susceptibile potenţial să atingă teritoriul american.

"Nu vom lăsa ca oraşele americane să fie ameninţate cu distrugerea", a avertizat el miercuri, masi scrie sursa citată.

Similare