Donald Trump anunţă eliberarea celor trei americani deţinuţi de Phenian
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Donald Trump anunţă eliberarea celor trei americani deţinuţi de Phenian

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat miercuri eliberarea de către Coreea de Nord a trei deţinuţi americani, care se află în prezent în drum spre Statele Unite, relatează AFP.

"Sunt încântat să vă informez că secretarul de stat Mike Pompeo este în avion pe drumul de întoarcere din Coreea de Nord cu trei minunaţi domni pe care toată lumea aşteaptă să-i întâlnească", a transmis Trump pe reţeaua Twitter.

El a precizat că îi va întâmpina pe cei trei la aterizarea lor la baza aeriană Andrews de lângă Washington joi, la ora 02.00 (06.00 GMT) şi că aceştia "par să fie în stare bună de sănătate".

Soarta celor trei americani cu origini coreene, Kim Hak-song, Tony Kim şi Kim Dong-chul, s-a numărat printre cele mai sensibile probleme aflate în discuţie în perspectiva primului summit dintre liderii american şi nord-coreean. Donald Trump şi-a trimis secretarul de stat la Phenian să-i însoţească acasă pe cei trei după apelurile Washingtonului în direcţia liderului nord-coreean Kim Jong Un de a-i elibera, ca gest de bunăvoinţă şi sinceritate înaintea summitului, care ar urma să aibă loc la sfârşitul lui mai sau începutul lui iunie. 
Similare