Discuţii cheie despre soarta Brexitului. Boris Johnson se întâlneşte cu Jean Claude Juncker
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Discuţii cheie despre soarta Brexitului. Boris Johnson se întâlneşte cu Jean Claude Juncker

Premierul Boris Johnson se întâlneşte la Luxembourg cu preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker, aflat la final de mandat, şi cu negociatorul şef al blocului comunitar, Michel Barnier. Londra susţine că face progrese în privinţa unui acord de ieşire din UE, pe fondul unei profunde crize politice interne.

Întâlnirea Johnson - Juncker este prima de la venirea la putere a premierului britanic, la sfârşitul lui iulie. Va fi de fapt un dejun de lucru. Londra susţine că face eforturi incredibile să ajungă la un acord cu Bruxellesul, care să conţină şi o soluţie pentru controversată problemă a frontierei irlandeze.

Boris Johnson încearcă să găsească un compromis înainte de data prevazută acum pentru Brexit, 31 octombrie. Un summit european va avea loc pe 17 şi 18 octombrie la Bruxelles, iar aceasta ar putea fi ultima şansă pentru un acord.

Boris Johnson declară că Marea Britanie va ieşi cu sau fără acord din UE la sfârşitul lunii viitoare. Parlamentul a votat recent o lege ce vizează blocarea unui Brexit dur şi care îl obliga pe premier sa ceara o amânare de 3 luni dacă nu se ajunge la un acord până pe 19 octombrie.

Similare
RECOMANDĂRI