Creşte numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Rusia
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Creşte numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Rusia

„În ultimele 24 de ore, 154 de persoane bolnave de COVID-19 au decedat în Rusia, în creştere faţă de ziua precedentă joi, când s-au înregistrat 147 de decese” – se arată într-un comunicat remis de Grupul Operativ de Comunicare Strategică pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI, citată de Rador.

Numărul total al deceselor înregistrate în Rusia din cauza COVID-19, de la debutul epidemiei cu noul coronavirus şi până în momentul de faţă, este de 13.046 de decese, se mai precizează în comunicat. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, anunţa, într-o intervenţie în direct la postul de televiziune Rossia 24, că autorităţile ruse fac publice datele corecte cu privire la numărul de decese cauzate de COVID-19 şi nu intenţionează să ţină secrete aceste informaţii.

Vicepremierul rus Tatiana Golikova a declarat că rata mortalităţii este redusă în Rusia pentru că autorităţile au dispus foarte devreme închiderea graniţelor cu China şi au crescut numărul testărilor.

Surse din cadrul Departamentului pentru Sănătate Moscova a precizat că rata mortalităţii, din cauza COVID-19, în luna iunie, în capitala rusă a fost între 1,3% – 2,7%, în funcţie de metoda efectuării calculelor.

Ministrul rus al sănătăţii, Mihail Muraşko, le recomandă cetăţenilor ruşi să poarte în continuare masca de protecţie în zonele aglomerate şi să respecte distanţarea socială.

Reprezentanta Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în Rusia, Melita Vujnovici, a declarat că organizaţia nu are nimic de obiectat Rusiei cu privire la estimările ratei mortalităţii cauzate de COVID-19 în Rusia.

Vicepremierul rus, Tatiana Golikova, a declarat că un al doilea val de infecţie cu noul coronavirus poate fi evitat în Rusia, dacă se vor respecta măsurile sanitare şi de securitate.

Într-un interviu acordat Agenţiei de presă FAN, deputatul Dumei de Stat, un cunoscut medic psihiatru Boris Mendeleevici, a susţinut că este necesară o testare la scară largă a populaţiei ţării pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus.

După cum anunţa vicepremierul rus, Tatiana Golikova, cea mai mare rată a mortalităţii cauzată de infecţia cu coronavirus în luna mai s-a înregistrat în districtele federale Central, Nord-Vest şi Privoljie.

Un medic pediatru din regiunea Celeabinsk a decedat astăzi, din cauza unei penumonii, declanşată de COVID-19.

Premierul rus, Mihail Mişustin, a dat asigurări că Rusia s-a descurcat mult mai bine în lupta împotriva coronavirusului, comparativ cu multe alte state din lume. De asemenea, şeful Executivului de la Moscova a precizat că principalele măsuri luate de autorităţile ruse în combaterea epidemiei de COVID-19 au fost oportune şi corecte.

Premierul rus, Mihail Mişustin a menţionat că specialiştii ruşi au fost printre primii din lume care au creat sisteme de testare eficiente şi au început să muncească din greu pentru a dezvolta un vaccin autohton împotriva coronavirusului.

Premierul rus a adăugat că Rusia este pregătită pentru un al doilea val de epidemie de coronavirus.
Similare
RECOMANDĂRI