Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

COVID: Duminică s-a înregistrat un nou record al numărului de îmbolnăviri, la nivel global. Directorul OMS: Virusul este încă mortal

Duminică, s-a înregistrat un nou record, la nivel global, al numărului de îmbolnăviri de SarsCov2, dar şi al deceselor provocate de noul coronavirus. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat, într-o singură zi, peste 183 de mii de contaminări şi peste 4 mii 700 de decese.

Duminică, numărul îmbolnăvirilor a depăşit, cu aproape două mii de cazuri, precedentul record, raportat cu doar trei zile mai devreme. Peste 60 la sută din contaminări şi decese s-au înregistrat în America de Nord şi America de Sud unde, într-o singură zi, s-au îmbolnăvit peste 116 mii de oameni, iar 3 mii 241 au decedat.

Cea mai mare creştere a infectărilor a fost consemnată în Brazilia – aproape 55 de mii de cazuri, urmată de Statele Unite, cu peste 36 de mii.

După cele două continente americane, cel mai mare număr de contaminări a fost înregistrat în regiunea Asiei de Sud-Est – peste 20 de mii de cazuri. 75 la sută dintre acestea au fost consemnate doar în India, următoarele cele mai afectate ţări fiind statele vecine Pakistan şi Bangladesh.

Rusia a raportat ieri peste 7 mii 700 de îmbolnăviri, însă, potrivit oponenţilor autorităţilor de la Moscova, Kremlinul micşorează cifra pentru a permite desfăşurarea paradei militare şi a plebiscitului privind schimbările din Constituţie.

Cea mai afectată ţară europeană rămâne Marea Britanie, ieri fiind consemnate peste 1.200 de noi contaminări. Între 200 şi 400 de cazuri au fost raportate ieri în Italia, Franţa, Spania şi Germania, ţări ale UE, care relaxează în prezent restricţiile de circulaţie.

Epidemia de coronavirus încă se accelerează, a avertizat în mod repetat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în timpul unor forumuri internaţionale organizate prin video conferinţă.

TEDROS GHEBREYESUS, directorul OMS: „Lumea se află într-o fază nouă şi periculoasă. Mulţi oameni s-au săturat să stea acasă. Ţările, din considerente lesne de înţeles, sunt dornice să-şi deschidă societăţile şi economiile. Dar virusul se răspândeşte încă rapid, este încă mortal, iar majoritatea oamenilor sunt încă susceptibili. Solicităm tuturor ţărilor şi tuturor oamenilor să manifeste vigilenţă maximă”.

Pandemia de COVID-19, s-a soldat, până acum, cu peste 471.000 de morţi la scară globală şi cu aproape 9 milioane 80 de mii de îmbolnăviri.
Similare
RECOMANDĂRI