COVID-19: Rusia suspendă toate zborurile internaţionale de la miezul nopţii. 182 de cazuri noi de infectare, în ultimele 24 de ore
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

COVID-19: Rusia suspendă toate zborurile internaţionale de la miezul nopţii. 182 de cazuri noi de infectare, în ultimele 24 de ore

Rusia îşi va suspenda toate zborurile internaţionale începând de vineri la miezul nopţii (joi, 21:00 GMT), potrivit unui decret al guvernului care instituie noi măsuri împotriva epidemiei de coronavirus, dat publicităţii joi.

Acest decret se aplică pentru toate zborurile de intrare şi ieşire de pe teritoriul rus, cu excepţia avioanelor special închiriate pentru repatrierea cetăţenilor ruşi blocaţi în străinătate, scrie Agerpres.

Rusia şi-a redus până în prezent în mod considerabil legăturile sale internaţionale, care erau posibile numai între Moscova şi celelalte capitale şi care erau operate obligatoriu de compania naţională Aeroflot.

Totodată, conform aceluiaşi decret publicat joi, vor intra în vigoare mai multe măsuri anunţate în ultimele zile, în special închiderea a numeroase locuri publice în regiunile ruse, unde au fost luate până în prezent foarte puţine măsuri pentru a încetini răspândirea epidemiei provocate de noul coronavirus, notează AFP.

Într-un rar discurs televizat, difuzat miercuri, preşedintele Vladimir Putin a decretat o săptămână liberă cu plată şi a amânat "votul popular" pentru reforma sa constituţională cu scopul de a încetini epidemia, fără a ordona însă, în acest stadiu, izolarea populaţiei.

Potrivit bbc.com, în Rusia au fost raportate, în ultimele 24 de ore, 182 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 136 sunt în Moscova.

Similare
RECOMANDĂRI