COVID-19: Macedonia de Nord a declarat stare de urgenţă
Vizualizari:

COVID-19: Macedonia de Nord a declarat stare de urgenţă

Preşedintele Macedoniei de Nord, Stevo Pendarovski, a declarat miercuri stare de urgenţă în ţară timp de 30 de zile pentru a putea fi luate noi măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului, relatează Agerpres.

Guvernul va putea astfel să preia unele prerogative ale parlamentului, care a fost dizolvat în februarie pentru organizarea alegerilor anticipate, programate pentru 12 aprilie, dar între timp amânate până la o dată ce încă nu a fost decisă.

Premierul nord-macedonean Oliver Spasovski a avertizat că nu este exclusă instituirea unor restricţii de circulaţie dacă populaţia nu respectă îndeajuns măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Macedonia de Nord, care până în prezent are confirmate 35 de cazuri de coronavirus, le-a cerut cetăţenilor săi aflaţi în străinătate să nu încerce să revină în ţară, întrucât riscă să rămână blocaţi pe drum din cauza restricţiilor la graniţe instituite de alte ţări. Accesul străinilor în ţară a fost interzis, cu excepţia transporturilor de mărfuri.

Guvernul de la Skopje a declarat încă de vineri stare de urgenţă în două localităţi în urma creşterii numărului cazurilor de infectare cu coronavirus. Au fost închise instituţiile de învăţământ, cafenelele, restaurantele, teatrele, centrele sportive şi alte locuri unde se pot aduna mulţi oameni.
Similare
RECOMANDĂRI