COVID-19: Interdicţie generală de circulaţie în Cipru
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

COVID-19: Interdicţie generală de circulaţie în Cipru

Preşedintele Ciprului, Nicos Anastasiades, a anunţat luni seara interdicţia totală a oricăror deplasări ale civililor începând de marţi, cu excepţia cazurilor de strictă necesitate. Măsura se va aplica până în 13 aprilie, scrie Agerpres.

Şeful statului a prezidat o reuniune a cabinetului pentru adoptarea de noi măsuri de combatere a epidemiei provocate de coronavirus."Suntem într-adevăr în război şi nu vom învinge înrolându-ne copii pentru a da sau a lua vieţi cu armele. Este un război care poate fi câştigat doar dacă ne pregătim pentru vremuri grele", a spus Anastasiades ulterior, într-un mesaj televizat către naţiune.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Kyriakos Kousios, precizase înaintea difuzării mesajului preşedintelui că, pentru a intra în vigoare, orice restricţie a liberei circulaţii trebuie aprobată de procurorul general.

În Republica Cipru, partea din insulă cu majoritate greacă, membră a Uniunii Europene, bilanţul îmbolnăvirilor de COVID-19 a ajuns luni la 116, după ce s-au confirmat 21 de cazuri noi.

În partea de nord a Ciprului, controlată de turci, s-au confirmat începând de duminică alte patru cazuri, iar totalul a ajuns la 39. 
Similare
RECOMANDĂRI