COVID-19: Finlanda va extinde până pe 13 mai măsurile de combatere a epidemiei
Vizualizari:

COVID-19: Finlanda va extinde până pe 13 mai măsurile de combatere a epidemiei

Play Finlanda va extinde pe 13 aprilie cu o lună, până pe 13 mai, aplicarea majorităţii măsurilor destinate ţinerii sub control a focarului epidemiei de COVID-19, a declarat luni premierul Sanna Marin, informează Agerpres.

În ultimele săptămâni, Finlanda a restricţionat traficul la graniţe, a interzis întâlnirile publice cu mai mult de 10 persoane, a închis şcolile pentru majoritatea elevilor şi a îndemnat populaţia să stea acasă cât mai mult.

Majoritatea restaurantelor s-au închis după ce, săptămâna trecută, guvernul le-a cerut să se limiteze la livrări, deşi o decizie oficială în acest sens este încă în curs de aprobare în Parlament.

Guvernul a informat că este posibil ca şcolile să nu se redeschidă înaintea închiderii anului şcolar, la sfârşitul lunii iunie.

Luni, autorităţile finlandeze au confirmat existenţa a 1.313 cazuri de COVID-19, înregistrându-se 13 decese.

Finlanda a impus blocaje rutiere în regiunea Helsinki, ce urmează să fie înlăturate pe 19 aprilie.

O parte din finlandezi şi-a exprimat îngrijorarea faţă de măsurile relaxate de control al răspândirii epidemiei adoptate în ţara învecinată, Suedia.

Guvernul a anunţat controale mai stricte la frontierele vestice şi nordice cu Suedia şi Norvegia unde, de zeci de ani, oamenii fac naveta.

Ministrul de interne Maria Ohisalo a declarat luni seara că guvernul urmăreşte să impună o carantină de două săptămâni cetăţenilor suedezi şi finlandezi care călătoresc frecvent peste graniţă.

Ministrul de finanţe Katri Kulmuni a declarat că peste 280.000 de persoane au fost disponibilizate, bilanţ ce nu include concedierile din companiile care au mai puţin de 20 de angajaţi şi care sunt scutite de astfel de raportări
Similare
RECOMANDĂRI