COVID-19: Emiratul Dubai înăspreşte măsurile de restricţionare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

COVID-19: Emiratul Dubai înăspreşte măsurile de restricţionare

Autorităţile emiratului Dubai au anunţat înăsprirea măsurilor pentru a lupta împotriva noului coronavirus în Emiratele Arabe Unite (EAU).

Astfel, potrivit Agerpres, pentru o perioadă de două săptămâni, o singură persoană pe familie are dreptul de a părăsi domiciliul pentru "necesităţi esenţiale", cum ar fi achiziţionarea de produse alimentare sau medicamente, au avertizat autorităţile, potrivit serviciului de presă oficial.

Angajaţii din "sectoarele vitale", cum ar fi cel din sănătate, mass-media sau livrări vor avea însă posibilitatea de a circula. Liniile de metrou şi tramvai vor fi suspendate pentru două săptămâni în emiratul cu 3,3 milioane de locuitori.

"Teste medicale (care să permită depistarea contaminării cu noul coronavirus) vor fi efectuate în zonele dens populate", au informat autorităţile.

Un "program de dezinfecţie" a locurilor publice va avea loc 24 de ore zilnic "cu scopul de a proteja sănătatea şi securitatea comunităţii", au indicat autorităţile.

Emiratele Arabe Unite numără oficial 1.505 cazuri şi 10 decese, al doilea bilanţ cel mai grav din regiunea Golfului. Arabia Saudită a înregistrat peste 2.000 de cazuri şi 29 de morţi.

Sâmbătă, Kuweitul a anunţat primul deces legat de pandemia de COVID-19, care a ucis peste 60.000 persoane în întreaga lume.
Similare
RECOMANDĂRI