Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

COVID-19 a ajuns până acum în opt ţări europene. Grecia, ultima ţară care a confirmat cazuri de infectare

Se înmulţeşte numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în Europa. Italia, ţară cea mai grav afectată, anunţă 11 decese şi 325 de contaminări. Din Italia, COVID-19 a ajuns până acum în şapte ţări europene: Franţa, Elveţia, Germania, Austria, Spania Croaţia şi Grecia.

Grecia confirmă primul caz de infectare cu coronavirus, fiind vorba despre o femeie care a călătorit, anterior în Nordul Italiei, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii de la Atena.

Pacienta este o femeie de 38 de ani din Thessaloniki, care a călătorit recent într-o zonă din nordul Italiei, a declarat Sotiris Tsiodras, un reprezentant al Ministerului Sănătăţii, citat de Reuters. De asemenea, familia ei va fi plasată în carantină timp de aproximativ 14 zile.

Nu există informaţii despre cetăţeni români printre aceste cazuri. 6 ţări europene au "importat" coronavirusul din Italia. Franţa a anunţat primul deces.

Mai multe state au impus restricţii de călătorie sau au recomandat evitarea deplasărilor în peninsulă, dar autorităţile de la Roma denunţă orice limitare a libertăţii de circulaţie in Europa.

Coronavirusul a ajuns în 8 regiuni italiene - asemenea imagini, cu localităţi pustiite, sunt din ce în ce mai multe, pe măsura ce autorităţile sanitare anunţa noi şi noi cazuri.

În carantină rămân 11 oraşe mici din Lombardia şi Veneto - unde totul e închis, oamenii ies din casă doar pentru a merge la cumpărături, primăria îşi transmite mesajele doar prin telefon şi toţi fac eforturi să respecte regulile.

Din Italia, COVID-19 a ajuns până acum în 7 ţări europene: Franţa, Elveţia, Germania, Austria, Spania Croaţia ;i Grecia.

Cele mai mari focare din lume, în afară Chinei, rămân Coreea de Sud /şi Iran - de unde a început extinderea în Orientul Mijlociu.

Statele Unite nu au înregistrat niciun caz, dar autorităţile sanitare americane declară că se aşteaptă la apariţia epidemiei.

Similare
RECOMANDĂRI