Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Europa, unită împotriva COVID-19. Coronavirusul nu poate opri activitatea democratică a instituţiior europene

Coronavirusul nu poate opri activitatea democratică a instituţiior europene. Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a transmis acest mesaj, azi, în deschiderea unei sesiuni extraordinare, la două zile după decesul unui angajat al instituţiei. Reuniţi prin videoconferinţă pentru a adopta măsuri împotriva pandemiei de Covid-19, europarlamentarii au votat azi pentru prima dată de la distanţă.

Preşedintele Parlamentului European a declarat că, în ultimele săptămâni, au fost luate măsuri fără precedent pentru a proteja sănătatea angajaţilor şi a membrilor legislativului. David Sasolli a transmis condoleanţe familiei celui decedat şi a mulţumit tuturor celor care luptă împotriva pandemiei.

„Vreau să-mi exprim recunoştinţa tuturor persoanelor care luptă cu acest virus în fiecare zi cu curaj şi determinare. În primul rând, celor care sunt bolnavi, personalului medical care lucrează neobosit în întreaga Europă, precum şi cetăţenilor care au un comportament responsabil în eradicarea acestei pandemii", a spus David Sasolli .
 
Legislativul European s-a reunit pentru prima dată într-o şedinţă video de la distanţă pentru a adopta mai multe iniţiative ale Comisiei Europene. Între acestea se numără sprijinul pentru sistemele de îngrijire medicală şi asistenţa financiară pentru statele puternic afectate de criză. Comisia Europeană a propus fonduri de 37 de miliarde de euro, peste un miliard urmând să-i revină României.
 
"Ideea este că la un moment dat, va veni o altă zi, iar misiunea noastră e să ne asigurăm că în acea zi şi în toate celelalte zile, Uniunea Europeană va fi pentru cei care au nevoie de ea. Ceea ce facem acum contează cu adevărat şi de aceea am lansat iniţiativa de a investi în lupta cu coronavirusul şi a ajuta la direcţionarea a 37 de miliarde de euro, pentru a atenua impactul crizei, pentru a salva vieţi, locuri de muncă şi întreprinderi”, a dewclarat URSULA VON DER LEYEN, preşedintele Comisiei Europene.
 
În contextul pandemiei de COVID-19, Uniunea Europeană a hotărât să creeze şi o rezervă strategică de echipamente medicale. Rezerva conţine în special, ventilatoare şi măşti, şi va fi finanţată în proporţie de 90% de Comisia Europeană.

Distribuţia echipamentelor medicale către cele mai afectate zone, va fi gestionată de un Centru de coordonare a situaţiilor de urgenţă.
 
Similare
RECOMANDĂRI