CORONAVIRUS: UE activează mecanismul de ALERTĂ rapidă
Sursa foto:realitatea.net Vizualizari:

CORONAVIRUS: UE activează mecanismul de ALERTĂ rapidă

Uniunea Europeană a activat marţi sistemul intern de alertă rapidă, pentru a distribui constant informaţiile despre răspândirea coronavirusului apărut în China, după ce s-au semnalat îmbolnăviri în Franţa şi Germania.

Conisia Europeană lucrează la toate nivelurile pentru a monitoriza situaţia răspândirii infecţiei cu coronavirus şi a elabora măsuri şi răspunsuri adecvate în stare de urgenţă. 

Anunţul a fost făcut marţi de purtatoarea de cuvânt a Comisiei Europene Dana Spinanţ.

Comisarii europeni urmează să discute miercuri despre măsurile pe care trebuie să le ia statele membre , a mai spus Dana Spinanţ.

Ea a precizat că Centrul UE de coordonare a reacţiei la situaţii de urgenţă dialoghează cu statele membre.

Anunţul Comisiei Europene vine după ce au fost depistate primele cazuri de infecţie cu CORONAVIRUS în Europa.

Virusul din China. Ultimul Bilanţ. Până marţi dimineaţă au fost raportate 62 de cazuri în afara Chinei. În Hong Kong şi Thailanda u fost înregistrate câte 8 cazuri de infectate cu noul virus. În Macao, Australia, Singapore şi SUA, câte 5 cazuri, în Japonia, Malaezia, Taiwan, Coreea de Sud, câte 4 cazuri, în Franţa, 3 cazuri, Vietnam, 2 cazuri. în Cambodgia, Canada, Germania, Sri Lanka, Nepal, câte un caz.

Numărul victimelor epidemiei de pneumonie virală din China, confirmate de autorităţi, a crescut la 107, cu 25 mai multe decese decât cele 82 raportate luni. Până marţi dimineaţă au fost confirmate aproximativ 4.515 cazuri de infectare cu noul virus, pe teritoriul Chinei. A fost raportat şi primul deces în afara zonei contagioase a provinciei Hubei, cu capitala la Wuhan. Luni, autorităţile de la Beijing au confirmat că un bărbat de 50 de ani a murit în capitala Chinei. 

Similare
RECOMANDĂRI