Coronavirus: Serbia blochează zborurile dinspre Muntenegru
Sursa foto:im Vizualizari:

Coronavirus: Serbia blochează zborurile dinspre Muntenegru

Serbia a decis interzicerea deasupra teritoriului său a zborurilor companiei naţionale aeriene muntenegrene (Montenegro Airlines) după ce autorităţile de la Podgorica au refuzat să deschidă frontierele Muntenegrului pentru persoanele din Serbia, unde noul coronavirus persistă, informează Agerpres.

Directorul autorităţii aviaţiei civile a Serbiei a decis să ia această măsură întrucât hotărârea Muntenegrului afectează reciprocitatea în transportul aerian.

Premierul muntenegrean Dusko Markovic a anunţat luni că ţara sa este liberă de coronavirus. El a menţionat că Muntenegrul îşi va deschide graniţele pentru călătorii din ţări ce raportează cel mult 25 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de persoane. Serbia, unde rata infectării este superioară acestui prag, nu se află pe lista respectivă.

Anterior în această lună, în contextul scăderii ratei contaminării, Serbia şi-a deschis frontierele cu majoritatea vecinilor săi, printre care Muntenegrul, Croaţia şi Ungaria.

Şefa guvernului de la Belgrad, Ana Brnabic, a declarat că sârbii, care vizitează în număr mare Muntenegrul, ''nu ar trebui să meargă acolo unde sunt indezirabili''.

Până în prezent, Serbia (cu o populaţie de 7,2 milioane locuitori) a raportat 11.227 cazuri de COVID-19 şi 239 decese. Muntenegrul a înregistrat doar 324 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care nouă cazuri mortale. 
Similare
RECOMANDĂRI