Coronavirus: Oraşul Berlin anulează ceremoniile din mai pentru marcarea a 75 de ani de la sfârşitul războiului
Sursa foto:elnacional.com Vizualizari:

Coronavirus: Oraşul Berlin anulează ceremoniile din mai pentru marcarea a 75 de ani de la sfârşitul războiului

Oraşul Berlin a anulat planurile de a organiza ample evenimente la Poarta Brandenburg, un reper al capitalei germane, şi la alte locuri istorice în luna mai pentru a marca 75 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, în contextul în care pandemia de coronavirus continuă, transmite marţi dpa şi Agerpres.

Chiar dacă există speranţă că restricţiile legate de coronavirus în Germania ar putea fi relaxate până atunci, organizarea de mari festivităţi la 8 mai în capitala germană nu este o idee bună, potrivit lui Moritz van Duelmen, şeful instituţiei organizatoare, Kulturprojekte Berlin.

Evenimente comparabile organizate de aceeaşi instituţie au atras de obicei şi până la 250.000 de persoane.

"Ne retragem de pe stradă", a spus Moritz van Duelmen pentru dpa.

Împreună cu echipa sa, el a intenţionează în schimb să dezvolte un proiect digital menit a prezenta şi explica ultimele zile ale războiului şi eliberarea de sub nazism în mai 1945 în locuri emblematice reprezentate virtual precum clădirea Reichstag-ului, Poarta Brandenburg, Memorialul Sovietic al Războiului şi piaţa Alexanderplatz.

Principalul eveniment organizat de stat în afara clădirii Reichstag-ului a fost deja anulat. Preşedintele Frank-Walter Steinmeier urma să susţină un discurs despre sfârşitul războiului şi despre eliberare în prezenţa a numeroşi invitaţi din străinătate. 
Similare
RECOMANDĂRI