Coronavirus: Noua Zeelandă intenţionează să solicite achitarea costurilor de izolare obligatorie în hoteluri
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Coronavirus: Noua Zeelandă intenţionează să solicite achitarea costurilor de izolare obligatorie în hoteluri

Guvernul neozeelandez intenţionează să perceapă de la unele persoane care intră în ţară plata costurilor de izolare obligatorie de două săptămâni în hoteluri, a anunţat miercuri ministrul pentru locuinţe Megan Woods, citată de Agerpres.

Legislaţia ce va permite guvernului să-i taxeze pe neozeelandezii care se întorc pentru mai puţin de 90 de zile sau cei care pleacă din ţară după intrarea în vigoare a reglementărilor va ajunge în faţa parlamentului la începutul lunii august, a declarat Woods într-un comunicat.

Deţinătorii de vize temporare vor trebui de asemenea plătească, cu excepţia cazului că au fost rezidenţi obişnuiţi în Noua Zeelandă înainte de închiderea frontierei şi au plecat înainte de închiderea frontierei, a mai declarat ea.

În prezent, graniţa Noii Zeelande este închisă străinilor, în timp ce doar cetăţenii săi şi rezidenţii au voie să intre. Ţara a avut frontierele închise din 19 martie.

Cei care intră în ţară vor fi taxaţi cu 3.100 de dolari neozeelandezi (2.066 dolari SUA) de persoană pentru o cameră, 950 de dolari per adult suplimentar şi 475 dolari pentru fiecare copil.

De asemenea, vor exista mecanisme care să permită renunţarea completă sau parţială la taxe, a spus Woods.

"Am luat în considerare cu atenţie modul de proiectare a unui sistem corect la sosiri şi nu o barieră pentru întoarcerea în Noua Zeelandă, în special pentru cei care s-ar putea confrunta deja cu stresul financiar", a declarat Woods.

Nu a fost anunţată nici o dată când va intra în vigoare această plată.

"Această soluţie echilibrează drepturile neozeelandezilor de a se întoarce acasă, în timp ce asigură (...) contribuţia la costurile considerabile de izolare", a notat Woods.
Similare
RECOMANDĂRI