Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Controverse legate de refacerea Catedralei Notre-Dame din Paris. Arhitecţii şi specialiştii în patrimoniu nu au ajuns la un consens

La trei luni de la incendiul care a distrus o parte din Catedrala Notre-Dame din Paris nu s-a ajuns încă la o concluzie cu privire la modul în care va fi refăcut monumentul. Unii specialişti în patrimoniu spun că ideală ar fi o reconstrucţie după modelul original, alţii sunt de părere că ar trebui un aspect mai bine adaptat timpurilor moderne. Divizate sunt şi părerile celor care vin să viziteze catedrala. De la Paris relatează corespondentul nostru Mihaela Antoche.

Arhitecţii şi cei mai renumiţi specialişti în patrimoniu discută şi fac planuri despre modul în care va arată Catedrala Notre-Dame, după ce va fi refăcută. E greu de ajuns la o concluzie care să-i împace pe toţi, iar părerile sunt împărţite chiar şi în rândul vizitatorilor.

Între timp, peste o sută de persoane lucrează la consolidarea structurii. Totul trebuie securizat până la toamnă.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că în 5 ani se va finaliza refacerea catedralei şi că ea va fi gata în 2024, când vor avea loc şi Jocurile Olimpice de la Paris.

Similare
RECOMANDĂRI