Contraofensivă: Statul Islamic recucereşte un oraş din Siria
Sursa foto:CITATE/MAXIME/CUGETARI Vizualizari:

Contraofensivă: Statul Islamic recucereşte un oraş din Siria

Statul Islamic a recucerit luni încă un oraş din Siria, informează Reuters. Luptătorii jihadişti au redobândit controlul asupra întregii localităţi Albu Kamal (Bukamal), pe care miliţiile susţinute de Iran o eliberaseră de câteva zile, au anunţat surse din rândul localnicilor, lideri tribali şi organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Potrivit relatărilor, gruparea şiită Hezbollah din Siria a fost luată prin surprindere de o contraofensivă a Statului Islamic, care a aruncat în luptă atentatori sinucigaşi şi a lansat rachete asupra oraşului, care este un nod important de aprovizionare şi comunicaţii între Siria şi Irak, notează agerpres.ro.

Avioane militare, probabil ruseşti, care susţin trupele guvernamentale siriene, şi-au intensificat duminică bombardamentele la Albu Kamal şi la periferie.

Joi, armata siriană îşi proclamase victoria împotriva Statului Islamic. De vineri, în Albu Kamal şi în împrejurimi, luptele s-au soldat cu moartea a cel puţin 50 de civili, mai ales femei şi copii, estimează OSDO. Ca reacţie la revenirea islamiştilor ascunşi în tuneluri săpate sub oraş, Hezbollah a bombardat în timpul retragerii câteva sate, unde sute de familii se refugiaseră din Albu Kamal.

Similare