Conflict diplomatic între Kiev şi Tokyo, după încheierea Cupei Mondiale de Karate din Japonia
Vizualizari:

Conflict diplomatic între Kiev şi Tokyo, după încheierea Cupei Mondiale de Karate din Japonia

Ambasada Ucrainei la Tokyo a transmis o notă părţii japoneze în legătură cu participarea reprezentanţilor „aşa- zisei republici populare Doneţk” la cea de a 9-a ediţie a Cupei Mondiale de Karate, organizată de o organizaţie privată.

Ambasada Ucrainei a atras atenţia Ministerului Afacerilor Externe din Japonia asupra acestui fapt şi a transmis o notă părţii japoneze cu privire la poziţia oficială a părţii ucrainene, se menţionează în comunicatul Ambasadei Ucrainei, potrivit portalului Libertatea Cuvântului.

În acelaşi timp, ambasada ucraineană subliniază că, de la începutul agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei, poziţia Japoniei cu privire la sprijinul necondiţionat pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei a fost consecventă şi neschimbată. Prin urmare, speculaţiile făcute de unele mass-media despre posibila schimbare a acestei poziţii de către guvernul japonez nu sunt întemeiate.

Sursa citată aminteşte că pe 12 noiembrie 2019, în mass -media au apărut informaţii despre participarea „reprezentanţilor aşa- zisei republici populare Doneţk la a 9-a ediţie a Cupei Mondiale de Karate”, desfăşurată la Tokyo, în perioada 7-10 noiembrie 2019.
Similare
RECOMANDĂRI