Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Conferinţă de presă din spaţiu. Astronauţii capsulei construite de Musk au transmis de pe Staţia Spaţială Internaţională. Douglas Hurley: "Nu am simţit andocarea"

A avut loc prima conferinţă de presă din spaţiu a celor doi astronauţi americani care au ajuns la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Bob Behnken şi Douglas Hurley sunt primii astronauţi din ultimii 9 ani care ajung în spaţiu la bordul unui vehicul american. Capsula Crew Dragon a fost construită de firma excentricului om de afaceri Elon Musk.

Bob Behnken şi Douglas Hurley au povestit despre experienţa lansării şi a călătoriei de 19 ore până la momentul andocării. Nu este clar cât vor rămâne cei doi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale - posibil câteva săptămâni sau chiar 3-4 luni. De aceea, unul dintre jurnalişti i-a întrebat dacă nu se simt straniu, neştiind când se întorc.

Bob Behnken, astronaut: "Au mai fost echipaje care nu au ştiut momentul întoarcerii, dar, procentual vorbind, eu şi Doug avem probabil cel mai mare grad de incertitudine. Poate fi o misiune relativ scurtă sau poate pe o perioadă dublă sau triplă faţă de cât era estimat iniţial".

În privinţa surprizelor de după lansare, astronauţii au povestit câteva din diferenţele faţă de celelalte zboruri, cu navetele obişnuite. Printre diferenţe, momentul andocarii la Staţia Spaţială Internaţională,care practic nu s-a simţit.

Douglas Hurley, astronaut: "Nu am simţit andocarea. A fost foarte lină. La navetă se simţea o smucitură, nu ceva puternic, dar simţeai. I-am întrebat pe cei de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale şi au spus acelaşi lucru, nici ei nu au simţit momentul andocării".

Cei doi astronauţi au dus la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale un mozaic numit "Clasa 2020", cu fotografiile în miniatură a peste 90 de mii de absolvenţi din acest an.

Similare
RECOMANDĂRI