Companiile petroliere au redus ritmul căutărilor de noi zăcăminte
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Companiile petroliere au redus ritmul căutărilor de noi zăcăminte

Companiile de petrol şi gaze de top au încetinit căutările de noi resurse de combustibili fosili anul trecut, arată datele, în condiţiile în care preţurile mai mici la energie din cauza crizei coronavirusului au generat reduceri ale cheltuielilor, anunţă Reuters, citată de Mediafax.

Achiziţiile de noi licenţe de explorare onshore şi offshore pentru primii cinci cele mai mari companii occidentale din energie au scăzut la cel mai redus nivel din cel puţin cinci ani, au arătat datele Rystad Energy, companie de consultanţă din Oslo.

Numărul licenţielor pentru explorare a scăzut anul trecut din cauza epidemiei, în timp ce companii precum Exxon Mobil, Royal Dutch Shell şi France’s Total şi-au redus cheltuielile, a spus analistul Rystad Energy, Palzor Shenga.

Dintre cele cinci companii, BP a înregistrat de departe cea mai mare scădere a achiziţiei de terenuri noi în 2020. Bernard Looney, care a devenit CEO al BP în februarie, a impus o strategie de reducere a producţiei de petrol cu 40% sau 1 milion de barili pe zi până în 2030. BP are şi-a redus rapid divizia de explorare în ultimele luni.

Exxon, cea mai mare companie energetică din SUA, a achiziţionat cea mai mare suprafaţă în 2020, în trei blocuri din Angola, potrivit Rystad Energy.

Total a fost a doua companie, cu două blocuri mari achiziţionate în Angola şi Oman.

Ca urmare, scăderea activităţii de explorare ar putea duce la o penurie în a doua jumătate a deceniului, au spus analiştii.

Similare
RECOMANDĂRI