Companiile din UE nu găsesc angajaţi în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Cel mai mare deficit îl are România
Vizualizari:

Companiile din UE nu găsesc angajaţi în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Cel mai mare deficit îl are România

Mai mult de jumătate, 58%, dintre companiile din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au raportat că s-au confruntat cu dificultăţi în ocuparea locurilor vacante de specialişti în tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

Cel mai semnificativ deficit s-a înregistrat în România, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică.

Aproximativ 9% dintre companiile din UE au recrutat sau au încercat să recruteze specialişti IT&C. În rândul statelor membre, deşi numai 3% dintre companiile din România au recrutat sau au încercat să recruteze specialişti IT&C, 90% dintre acestea au apreciat că a fost dificilă ocuparea acestor locuri de muncă, scrie profit.ro.

De asemenea, recrutarea de specialişti IT&C a fost dificilă şi pentru companiile din Cehia, unde 80% s-au confruntat cu dificultăţi, Austria, 74% şi Suedia, 72%. În contrast, procentajul companiilor care s-au confruntat cu dificultăţi în ocuparea locurilor vacante de specialişti IT&C a fost de sub 40% în Spania, 27% şi Grecia, 38%.

Similare
RECOMANDĂRI