Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comerţ ilicit cu carne de animale sălbatice la Bruxelles. Mii de tone de carne din specii rare se vând în magazinele din cartierul african

Belgia este fruntaşă când vine vorba de comerţul ilicit cu carne de animale sălbatice din Africa. Potrivit unei anchete a televiziunii flamande VRT, anual, mii de tone de carne de antilopa, maimuţă sau crocodil intra prin aeroportul Zaventem şi se vând în magazinele din cartierul african din Bruxelles.

Matonge, cartierul african din Bruxelles, a ajuns un loc în care se poate găsi fără probleme carne de animale exotice.

Principala poartă de intrare pentru aceasta carne este aeroportul internaţional din Zaventem. Numai anul trecut pe aici au ajuns in Belgia nu mai puţin de 150 de tone carne de crocodil, antilopă sau maimuţă.

Cărăuşii de astfel de carne nu riscă mare lucru. Anul trecut autorităţile au identificat doar 2000 de kilograme, pe care le-au distrus, însă niciunul dintre transportatori nu a fost condamnat.

În aceste condiţii, singura soluţie de protecţie împotriva riscurilor o au chiar consumatorii, care ar trebui să ştie la ce riscuri se expun când consumă astfel de carne.

Principalul furnizor de astfel de cărnuri este statul Congo, fosta colonie belgiană. În satele congoleze carnea se afumă din cauza lipsei frigiderelor. Fumul nu înlătură însă riscurile de contaminare a cărnii, mai ales dacă este transportată ulterior către Belgia în condiţii improprii.

Similare
RECOMANDĂRI