Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cod roşu de furtuni şi inundaţii în Italia: trei oameni au murit. Cod roşu de vânt în insula franceză Corsica

Cod roşu de furtună şi inundaţii în Italia, unde plouă torenţial de ieri şi vântul bate cu peste 100 de km pe oră. Iar Corsica este sub cod roşu de vânt, înaintea unei 'furtuni violente de proporţii excepţionale' care urmează să afecteze insula franceză.

În cel puţin 6 regiuni din Italia s-au format viituri care au distrus tot ce au întâlnit în cale. Vântul a culcat la pământ zeci de copaci, iar liniile de înaltă tensiune au fost grav avariate.

Trei oameni au murit striviţi de copacii doborâţi de vântul puternic. Doi se aflau în maşină, în apropiere de Roma, când un arbore a căzut peste ei. Iar al treilea decedat este un tânăr strivit de un copac, în plină stradă, în regiunea Napoli.

La Roma, traficul a fost dat peste cap. Din cauza apei care a pătruns în subteran, se circulă cu dificultate şi cu metroul, mai ales pe liniile care fac legătura cu suburbiile capitalei.

Iar Veneţia se pregăteşte pentru cele mai grave inundaţii de după 1979. Înălţimea valurilor ar urma să ajungă până la 160 de centimetri, ceea ce ar urma să ducă la inundarea a 77% din centrul istoric al Veneţiei. Turiştii din Piaţa San Marco au fost evacuaţi.

Şcolile au fost închise în mai multe zone, inclusiv în regiunile Liguria şi Veneto din nordul ţării, în unele părţi din regiunea Abruzzo şi la Roma.

Situaţia este gravă în cel puţin 6 regiuni din nordul şi centrul peninsulei, iar meteorologii spun că nu s-a terminat. Se aşteaptă ploi torenţiale şi inundaţii în toată Italia.

În insula franceză Corsica, aflată sub cod roşu, rafalele puternice de vânt au provocat deja pene de electricitate care au afectat 7.000 de persoane. În regiunea Porto-Vecchio s-a format o tornadă, iar meteorologii avertizează că vântul va atinge valori excepţionale cuprinse între 130 şi 150 km/h sau chiar mai mari în anumite regiuni.

Similare
RECOMANDĂRI