Cine sunt victimele atentatului terorist de la Nisa.Ultimele cuvinte rostite de una din cele două femei ucise
Vizualizari:

Cine sunt victimele atentatului terorist de la Nisa.Ultimele cuvinte rostite de una din cele două femei ucise

Printre victimele atacului terorist de la Nisa se numără un bărbat, tată a doi copii care era angajat la bazilica Notre-Dame, şi o femeie, mamă a trei copii, din Brazilia, care locuia în Franţa de zeci de ani.

Vincent Loqués, în vârstă de 55 de ani, a murit după ce presupusul atacator, Brahim Aouissaoui, de 21 de ani, i-a tăiat gâtul. Trupul său a fost găsit în interiorul bisericii. Loqués era un catolic devotat şi angajat al bazilicii de 10 ani. Între altele, el deschidea biserica la 8.30 dimineaţa pentru cei care veneau să se închine, scrie Digi24.

Citeşte şi: VIDEO. Momentul în care poliţiştii din Nisa au intervenit pentru a-l opri pe atacatorul din catedrala Notre Dame

Laura Male, enoriaşă a bisericii Notre-Dame, a declarat: „Sunt atât de şocată”, în timp ce sora ei a spus că bărbatul erau mereu la biserică, căreia îi era devotat.

Presa din Brazilia, citată de The Guardian, a numit o altă victimă a atacului: Simone Barreto Silva, mamă a trei copii. Silva a fost înjunghiat de mai multe ori, în interiorul bazilicii.

Grav rănită, ea a reuşit să fugă din clădire şi s-a prăbuşit într-un bar din apropiere. Înainte de a muri, ea le-a spus celor care îi acordau primul ajutor: „Spune-le copiilor mei că îi iubesc”.

Silva s-a născut în Salvador, pe coasta atlantică a Braziliei, dar locuia la Paris de 30 de ani.

„Guvernul brazilian anunţă cu regret că una dintre victime a fost o femeie braziliană în vârstă de 44 de ani, mamă a trei copii, care locuieşte în Franţa”, se arată într-o declaraţie a ministerului de externe.

A treia victimă nu a fost numită. Era o femeie în vârstă de 60 de ani care se dusese la bazilica Notre-Dame să se roage, când a fost atacată brutal şi decapitată.
Similare
RECOMANDĂRI