Cinci soldaţi din Yemen au murit în urma a două atentate sinucigaşe
Sursa foto:aa.com.tr Vizualizari:

Cinci soldaţi din Yemen au murit în urma a două atentate sinucigaşe

Cel puţin cinci soldaţi yemeniţi au fost ucişi duminică în două atentate sinucigaşe în oraşul Aden din sudul ţării. Un prim atac sinucigaş cu maşină capcană a avut loc la un punct de control din apropiere de sediul principal al forţelor de securitate.

Deflagraţia, care a ucis cinci soldaţi şi a provocat un număr neprecizat de răniţi, a fost auzită în tot oraşul şi a ridicat un nor de fum. Atacul l-a vizat pe principalul responsabil al forţelor de securitate din oraş în timp ce acesta venea la lucru, dar acesta a scăpat nevătămat, relatează AGERPRES.

Atentatul a fost urmat de câteva ore de confruntări între forţele de securitate şi luptători ai Al-Qaida instalaţi pe acoperişurile din jur, a menţionat un responsabil al serviciilor de securitate citat de AFP.

Un al doilea atentat a avut loc ulterior la sediul forţelor de poliţie din Aden, unde un atacator sinucigaş a reuşit să intre şi să-şi detoneze încărcătura explozivă, care a provocat un incendiu. Şi acest atac a fost urmat de schimburi de focuri cu elemente ale Al-Qaida, a precizat responsabilul citat.

Similare