Ciclonul Ava a provocat moartea a 29 de oameni în Madagascar
Sursa foto:Window To News Vizualizari:

Ciclonul Ava a provocat moartea a 29 de oameni în Madagascar

29 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce ciclonul Ava a lovit Madagascar începând de vineri până duminică, au informat luni seara autorităţile guvernamentale din această ţară, citate de Xinhua.

Biroul naţional pentru gestionarea riscurilor şi a dezastrelor (BNGRC) a anunţat în cadrul unui raport provizoriu că 22 de persoane sunt în continuare date dispărute, iar 17.170 au fost evacuate din cauza fenomenului meteorologic ce a afectat în weekend această ţară insulară din Oceanul Indian.

Din numărul total de victime, 17 şi-au pierdut viaţa luni în urma unei alunecări de teren care a dus la prăbuşirea unei case în localitatea Ivory, situată în sud-estul capitalei Antananarivo.

De asemenea, ploile diluviene şi vântul violent au lăsat în urmă peste 80.000 de sinistraţi, informează şi AFP.

Numeroase aşezări au rămas fără energie electrică. Circulaţia pe cinci drumuri naţionale a fost întreruptă, iar 17 centre sanitare au fost distruse.

Potrivit raportului BNGRC, 3.191 de hectare de culturi de orez au fost în totalitate inundate în capitala ţării.

Ciclonul a lovit vineri zona estică a Madagascar şi a părăsit zona duminică continuându-şi traiectoria către sud-estul ţării cu o viteză medie de 15 kilometri pe oră.

Madagascar, una dintre cele mai sărace ţări din lume, este afectată frecvent de cicloane. În martie 2017, Enawo a provocat moartea a 78 de persoane.

În ultimii 10 ani, această ţară insulară a fost lovită de 45 de cicloane şi furtuni tropicale.
Similare