CIA îşi declină orice implicare în manifestaţiile anti-guvernamentale din Iran
Sursa foto:BBC.com Vizualizari:

CIA îşi declină orice implicare în manifestaţiile anti-guvernamentale din Iran

Directorul CIA, Mike Pompeo, a negat, duminică, orice implicare a agenţiei americane de informaţii în menifestaţiile de protest din Iran. Afirmaţia lui Pompeo vine ca replică, după acuzaţiile oficialilor de la Teheran.

"Este fals. Este poporul iranian. Ei le-au creat, ei le-au declanşat, ei le-au continuat, pentru a cere condiţii mai bune de viaţă şi a pune capăt regimului teocratic în care trăiesc din 1979", a declarat Pompeo.

Procurorul general iranian, Mohammad Jafar Montazeri, a acuzat SUA, Israelul şi Arabia Saudită că s-au aflat în spatele violenţelor soldate cu cel puţin 21 de morţi în majoritate manifestanţi din 28 decembrie.

"Proiectul de a crea insecuritate şi tulburări în Iran a demarat în urmă cu patru ani", iar principalul arhitect al acestuia este "responsabilul CIA" pentru Iran, Michael D'Andrea, a afirmat Montazeri, citat de agenţia Isna.

"Cred că vom continua să vedem poporul iranian revoltându-se", a apreciat Pompeo, care a denunţat de asemenea "slăbiciunea" acordului asupra dosarului nuclear iranian, semnat în 2015.
Similare