China şi India, pe picior de război. 20 de soldaţi indieni au murit după o luptă cu armata chineză
Vizualizari:

China şi India, pe picior de război. 20 de soldaţi indieni au murit după o luptă cu armata chineză

Cel puţin 20 de soldaţi indieni au fost ucişi într-o confruntare cu forţele chineze în Ladakh în regiunea Kashmir, o zonă în jurul căreia există o veche dispută între China şi India. Este pentru prima oară în ultimii 45 de ani când incidentele din zonă au luat o astfel de turnură, relatează BBC.

Incidentul vine după ce tensiunile au început să crească semnificativ între cele două state. Este pentru prima oară în ultimii 45 de ani când un incident de acest fel între China şi India ajunge la pierdere de vieţi, scrie Digi24.

Armata indiană a anunţat, iniţial, că trei dintre soldaíi săi au fost ucişi după ce a confirmat că ambele părţi au suferit victime. Mai târziu, în timpul zilei de marţi, oficialii indieni au precizat că mai mulţi soldaţi în stare critică au murit din cauza rănilor.

Ministrul de Externe indian a acuzat China că a încălcat un acord stabilit în urmă cu o săptămână în ce priveşte graniţa de control din Valea Galwan. Conform comunicatului Indiei, „o confruntare violentă a avut loc după ce partea chineză a încercat să schimbe starea de fapt din regiune în mod unilateral”.

La rândul său, ministrul de Externe chinez spune că indienii au trecut graniţa de două ori luni, că au „provocat şi atacat personalul chinez din zonă, fapt ce a dus la o confruntare fizică dintre forţele celor două părţi”.

Presa locală din India a scris că soldaţii ar fi fost „ucişi în bătaie”, însă armata nu a confirmat acest lucru.

Similare
RECOMANDĂRI