Ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române

Ministerul Apărării Naţionale al României, împreună cu autorităţile locale, organizează, duminică, ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române. Din cauza condiţiilor epidemiologice, participanţii nu se vor prinde în Hora Unirii ca în alţi ani.

”Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu autorităţile locale, organizează, duminică, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române”, a transmis Ministerul apărării Naţionale. 
 
Sursa citată precizează că, din motive de securitate sanitară, participanţii la evenimente nu se vor prinde în Hora Unirii, aşa cum se întâmpla în anii anteriori.
 
În Bucureşti, ceremonia va avea loc la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată în Dealul Patriarhiei Române. 
 
Preşedintele Senatului, Anca Dragu a anunţat că va depune o coroană cu flori. La eveniment participă şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu. 
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, va lua parte la ceremoniile care au loc la Focşani, în PIaţa Unirii, începând cu ora 12.45. 
Sursa: News.ro
 
Similare
RECOMANDĂRI