Cel mai lung zbor din lume tocmai a devenit şi mai lung
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cel mai lung zbor din lume tocmai a devenit şi mai lung

Cel mai lung zbor de pasageri din lume dura 18 ore şi era privit ca o provocare de rezistenţă pentru cei care îndrăzneau să se îmbarce la bordul avionului. Acum, acest zbor a devenit şi mai lung, informează CNN.

Ruta Singapore-Newark, efectuată de operatorul aerian Singapore Airlines, se întindea pe 15.343 de kilometri şi a fost una dintre primele victime ale pandemiei de coronavirus, fiind suspendată pe 23 martie, scrie Digi24.

În prezent, avioanele care o operează se pregătesc să decoleze din nou, zborul urmând să fie reluat din 9 noiembrie. Va exista însă o diferenţă: aeroportul din SUA pe care aeronavele vor ateriza va fi schimbat, din Newark (statul New Jersey) în John F. Kennedy (statul New York). Astfel, cursa va creşte în lungime cu încă 4 kilometri, la 15.347 de kilometri.

Singapore Airlines a anunţat că schimbarea aeroportului va permite un transport mai eficient de pasageri şi marfă. Deşi numărul pasagerilor a scăzut, compania estimează o creştere pentru transportul de marfă.

Nu se ştie câţi pasageri vor zbura pe cea mai lungă rută aeriană din lume, deoarece turiştii nu au voie să intre în prezent în Singapore, fiind permis accesul doar cetăţenilor singaporezi, deţinătorilor unei vize sau călătorilor din Australia, Brunei, Noua Zeelandă şi Vietnam. Cetăţenii din anumite provincii din China, Malaezia, Japonia şi Coreea de Sud pot călători în oraşul-stat în interes de serviciu, dar la solicitarea unei companii din Singapore.

Zborul Singapore-New York va avea loc de trei ori pe săptămână cu o aeronavă Airbus A350-900. La bordul acesteia vor avea loc 187 de pasageri la clasa economic, 24 la clasa economic premium şi 42 la clasa business.

Zborurile Singapore-JFK vor dura 18 ore şi 5 minute, iar cursele JFK-Singapore vor dura 18 ore şi 40 de minute.

Similare
RECOMANDĂRI